Toeristische info

Omgeving Warten/Wartena
Warten ligt centraal in Friesland op korte afstand van Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek en telt bijna 1000 inwoners. Het dorp ligt in de onmiddellijke nabijheid van een van de belangrijkste natuur- en recreatiegebieden van Friesland, namelijk De Alde Feanen (nationaal park i.o.). Dit is dan ook de reden dat Warten met recht kan worden aangeduid als de toegangspoort naar de Alde Feanen, jaarlijks passeren ca. 12000 pleziervaartuigen vanuit Leeuwarden het dorp naar dit natuur- en recreatiegebied.

Daarnaast is Warten goed bereikbaar met de auto en bus. Met de bus van uit Leeuwarden met lijn 22 en vanuit Grou met een belbus, deze heeft aansluiting op het NS-station.

Door de watersport heeft Warten een goede naam op het gebied van scheepsbouw, reparatie, winterberging en onderhoud. Tevens zijn in het dorp een aantal verhuurbedrijven van plezierjachten gevestigd, waaronder Bootverhuur Wester. De jachthaven heeft een capaciteit van ca 750 aanlegplaatsen waarvan een deel zelfs overdekt. Daarnaast zijn er voldoende aanlegplaatsen voor passanten.

 

Omgeving Leeuwarden

Leeuwarden, hoofdstad van de provincie Friesland. Start- en eindpunt van de roemruchte Friese Elfstedentocht. Stad met een rijke, op veel plaatsen nog zichtbare, geschiedenis en een door grachten omzoomd gezellig druk centrum. U zult zich in Leeuwarden zeker niet vervelen.

Naast vele musea biedt de stad bijvoorbeeld een heerlijk stadspark, waar ’s zomers regelmatig van live-muziek kan worden genoten.
Ook kunt u er de scheefste toren van Nederland beklimmen, een bezoekje brengen aan Aqua Zoo Friesland of één van de vele galerietjes binnenwippen.

Ook ’s avonds is het goed toeven in de Friese hoofdstad. Wat dacht u van een voorstelling in stadsschouwburg De Harmonie, een hapje of drankje op een terrasje of in een van de talrijke cafeetjes en eethuisjes of een wandeling langs de verlichte monumentale grachtenpanden.


Franeker

Op afstand van 30 km ligt de Franeker Ster van de elf steden met zijn wereld wijd vermaarde Planetarium.
Verblijf ook eens een paar dagen of langer op de mooiste locaties in hartje Franeker, in een van onze sfeervolle authentieke vakantiehuisjes, voor meer informatie klik hier.

Waddeneilanden
Voor de liefhebbers van de Waddenzee is een dagje naar één van de wadden eilanden een uitstapje die u niet mag missen, daarvoor dient Harlingen of Holwerd als haven opstapplaats.